Fiets activiteiten

 

Zomertraining:
De fietstrainingen/activiteiten beginnen bij het ingaan van de zomertijd en eindigen eind september.
De training/activiteit is voor de volwassen op de dinsdag- en donderdagavond. (zie agendaDe jeugd traint zaterdag’s van 10.00 uur – 12.00 uur.

 

Er wordt in 2 groepen gereden: de zogenaamde Recreatieve groep en de Sportieve groep.
We vertrekken om 19.15 uur bij ons thuishonk SV Marum. Na afloop is hier de mogelijkheid tot het nuttigen van een kop koffie of i.d.

De dinsdagavond is de ideale avond om aan te haken voor de beginnende ATB-er.

Op zondagsmorgen kun je het gehele jaar door meefietsen. We starten om 09.30 uur bij ons thuishonk Optisport Sportcentrum de Holten in Marum (vanaf de invoering van de zomertijd om 9.00 uur) en zijn afhankelijk van de groep om 12 uur weer terug.

Dit jaar starten we het seizoen  met een gezamenlijke toertocht op zondag 31 maart 2019.

Vervolgens gaan we de dinsdagavond naar aanleiding van de uitkomsten uit de enquête gebruiken als “training-avond”  en starten met een nieuwe naam: “instroom groep”

De instroomgroep op dinsdagavond hebben we in het leven geroepen om extra aandacht te schenken aan de startende ATB-er of ATB-ers die het leuk vinden om deel te nemen aan specifieke trainingen in vaardigheden. Denk aan: remmen, schakelen, klimmen, dalen, obstakels, balans en hoe rijdt ik in een groep.

Bij met name de dinsdagtraining komt te staan waar we extra aandacht aan schenken, wat de route richting is, trainer en/ of begeleider en of er bijzonderheden zijn voor die avond.

Voorbeeld:

Vanavond geven we extra aandacht aan: remmen en schakelen

Route: Trimunt

Jullie trainers zijn: …..

Bijzonderheden: voorbereiding voor de trainers van Start2Bike die zondag start.

 

Wintertraining:
Vanaf 1 oktober gaan we als speciale “avondploeg” de winter in. We maken dan gebruik van speciale verlichting wat het verantwoord maakt om ’s avonds met name over de weg te crossen. Aangezien het aantal deelnemers beperkt is gebeurt dit vaak als 1 groep.

Op zondagsmorgen kun je het gehele jaar door meefietsen. Een maal per maand proberen we mee te doen aan een lokale toertocht. We starten we om 09.30 uur bij ons thuishonk Optiesport Sporthal Marum en zijn afhankelijk van de groep om 12 uur weer terug. In de winter zal de zondag training dan ook vaak 1 ploeg zijn.

Tijdens de winterperiode wordt er gebruik gemaakt van de speciale trainingsavonden op met name de dinsdag- en donderdagavond bij onze sponsor Sportschool Club Fysiek in Marum.

Denk om het aanmelden via Club Fysiek Marum aan de Hoornweg 48 in Marum.
Natuurlijk ben je van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te doen!

Kalender:

Meer NTFU tochten

Route 1 / 9:

Om elke trainingronde aantrekkelijk te maken en niet elke keer het zelfde rondje te rijden hebben we een aantal routes gemaakt die we in wisselende volgorde kunnen inzetten. Beide groepen rijden dus de zelfde “richting / ronde” terwijl de Sportieve groep een stuk verder en sneller rijd. Een van de grote voordelen is dat we dezelfde richting nemen is dat als je het op een of andere reden het niet kunnen volhouden dat je je dan kan laten afzakken naar de Recreatieve groep zodat je dan een tandje langzamer kunt gaan rijden. (zie ook ATBM routes)

Route 1: Bakkeveen;

Route 2: Zuurseduinen; via Nieuw-Roden

Route 3: Trimunt / de Wilp / Bakkeveen

Route 4: Beetsterzwaag

Route 5: Zuurseduinen; via Nienoord

Route 6: Norg

Route 7: Bakkeveen/ Slotplaats; via Nuis

Route 8: Trimunt

Route 9: Duurswouderheide

Route 10: Toertocht