Over ATB vereniging Marum

De All Terrain Bike vereniging Marum is 17 mei 2013 opgericht door een groep enthousiaste bikers. Het initiatief is tot stand gekomen doordat dit nodig was voor het realiseren van de ATB route door Marum en omgeving. Alle informatie over de ATB vereniging is op deze site te vinden.

Deze route wordt in samenwerking met de Gemeente Marum, Staats Bosbeheer, Stichting Groninger Landschap en diverse landeigenaren tot stand gebracht.
Willen we serieus worden genomen door onze gesprekspartners is de noodzaak geboren om een vereniging of stichting op te richten.
De toenmalige initiatiefnemers hebben gekozen voor een vereniging omdat zij het belangrijk vinden dat ook de leden meedenken en dus ook inspraak hebben.

 

Doelstelling

Het doel van de vereniging is het All Terrain Biken, in de meest brede zin van het woord, te bevorderen.
Daarbij hanteren we als uitgangspunt dat de zorg voor een verantwoord gebruik van onze mooie omgeving belangrijk is.
Mens en dier dienen geen last van elkaar te hebben. Wij willen, samen met andere gebruikers, genieten van de mooie omgeving. Dat betekent dat de veiligheid voor de rijders en andere gebruikers zo veel mogelijk gewaarborgd moet zijn.
Het plan is om in de toekomst veel aan scholing en opleidingen voor onze leden te doen. Naast het gezamenlijk fietsen, laten groeien van deze nieuwe vereniging hebben voor ons nu de “jeugd”  nu als prioriteit gesteld.