28-11-2019 Update

Hierbij een update aangaande route aanleg:

Geregeld:

Keet:

Vanaf vrijdag hebben we een “eigen” vaste keet die op een vaste plek komt te staan bij de route aanleg.

Bekertjes, Koffiemelk, suiker, EHBO trommel, jerrycan met water, zeep, handdoek

(houdt het netjes en graag melden als er iets op is)

Koffie:

Koffie krijg je in thermoskannen mee. Tegelijkertijd kun je indien nodig het karretje met gereedschap meenemen. Ga hier gepast mee om.

De route is ingedeeld in 8 fases. Op dit moment zijn we bezig met Fase 1, oftewel het gemeentebos achter het rouwcentrum / Friesland Campina. Uitvlaggen is klaar. Aanleg route is begonnen. Laatste snoeiwerk moet nog. Vervolgens achter de kraan aan en uitvlakken / afwerken.

Fase 1:

De route is ongeveer 1.7 kilometer. De kraan doet 200 meter per (werkbare) dag. Dus in 1 week moeten wij als vrijwilligers 1 kilometer voor blijven met snoeien en daarna afwerken.

Met andere woorden als we genoeg vrijwilligers hebben en de kraan continue beschikbaar zijn we met 2 a 3 weken klaar.

Vrijwilligers:

Zonder vrijwilligers geen route. Dat hebben we zaterdag wel gezien. Wat een werk is er gelijk al verzet in een korte tijd.

We proberen, en dat is natuurlijk ook het gezelligste om in groepjes aan het “werk” te gaan. Maar hoe mobiliseren wij elkaar….

Voor nu:

Geef in ieder geval aan via de groepsapp als je beschikbaar bent en een maatje zoekt om bijvoorbeeld door de week bezig te gaan. Dan kunnen we naast de zaterdagen ook door de week meters maken.

Wij melden o.a. in de app Aanleg ATB Route Marum/ besloten Facebook groep vrijwilligers ATB route Marum / Facebook ATB Route Marum  wanneer er gewerkt gaat worden en wat er moet gebeuren.

 

31-10-2019 Het is zover! we gaan los

Schrijf in je agenda zaterdag 23 november
Tijd : 09.00 uur
Waar: achter het rouwcentrum van Marum (Marumerbosje).
Adres: Noorderringweg 15c, 9363 HA Marum

Wat gaan we doen? Patrick Jansen van Tracks & Trails vlagt een deel van de route uit en wij gaan dan met elkaar dit stuk vrij maken voor de kraan van loonbedrijf Stuut. Deze gaat vervolgens de bovenste zachte laag afgraven zodat er een mooie basis ontstaat voor het ATB pad. Hierna kunnen wij dit uitvlakken en aanstampen.
Dit alles onder toeziend oog van Patrick zodat we weten wat de bedoeling is.

Patrick komt vervolgens de komende periode iedere keer weer een stuk uit vlagen zodat wij verder kunnen. Het zou daarom fijn zijn dat je er in ieder geval de 23e er bij bent. Jack, Johan en Eddie coördineren de inzet van iedereen de komende tijd.
Die zaterdag ligt er een agenda waarin jij kunt aangeven wanneer jij kunt. Hier komen we de dan nog wel met jullie op terug.

Je kunt je ook aanmelden via route@atbmarum.nl

Laat even weten of je er bij bent.