Datum/tijd: 20/09/2019 - 22/09/2019 / Hele dag

Het wordt weer tijd voor een weekend weg, we gaan naar de Edersee (Kellerwald)

Dit prachtige natuurgebied is bij Unesco erkent als Heritage nationaal park. Dit is niet voor niks, in deze regio vind je een van de mooiste en afwisselende berglandschappen van Duitsland. Door de variatie van de ongerepte oerbossen, sprankelende meren en leuke authentieke dorpjes waan je je zelf in een prachtig schilderij.  We gaan dus niet bosfietsen, maar  echt mountainbiken. Het weekend is geschikt voor fietsers die wat meer ervaring hebben, maar ook voor fietsers die voor het eerst aan hoogte meters willen beginnen.

Reis: Op eigen gelegenheid vertrekken we op tijd van huis. Van te voren maken we een (tijdelijke) app groep aan, zodat details over samen rijden etc kunnen worden afgestemd.

Aankomst: Op 20 september omstreeks 12.30 uur wordt je verwacht bij het hotel.  We krijgen dan de eerste instructies. Om  14.00 uur willen wij vertrekken voor een eerste MTB tocht.

Kamers: We slapen met 2  personen op een kamer. De reis is inclusief ontbijt en diner welke in het restaurant gebruikt worden. Drankjes zijn voor eigen rekening. Fietsen kunnen  gestald worden in een garage. We zetten de fietsen wel op slot!

Zaterdag: Tocht van 9:00 tot 15:00. In 2 groepen. De beide groepen fietsen dezelfde afstand. Echter zal 1 groep wat meer hoogte meters maken. Deze tocht is een dagtocht, een rondje rondom de Edersee, met prachtige singletrails, eventueel gebruik van een kabelbaan. Ook bezoeken we het kasteel Waldeck vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het omliggende gebied.

Zondag: Vertrek om 09:00 voor een afsluitende tocht in 1 of 2 groepen (verschil zit m deze keer in tempo). Iedereen kan dan om 14:00 met een voldaan gevoel richting huis. We zoeken het  hoogste punt in de omgeving en vandaar een prachtige lange afdaling tot aan het meer.

Kosten: De kosten voor het hotel in Hemfurth zullen in rond de  €100 bedragen. Een eenpersoons kamer kan waarschijnlijk tegen een meerprijs.

Overnachting is incl. ontbijt, gratis wifi, diner. En er is een sauna. (Drankjes, en lunch zijn voor eigen rekening)

De exacte kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Het weekend is sowieso geschikt voor sportief EN recreatief. Dit jaar gaan we met GPS, onder begeleiding van onze MTB-2 trainers.

Wil je mee geef dat dan zsm door (voor 10-04), we kunnen dan de reservering definitief maken bij het hotel. (formulier hieronder)

De tocht gaat door vanaf 2 deelnemers. Maximum is nu gesteld op 24

Voor meer informatie, neem contact op met Henk-Jan (0654914171)

 

Inschrijven Bike-weekend EderSee

Wanneer je misschien invult, hier graag waarom, en wanneer je het zeker weet

 

Voor het weekend is geen annuleringsverzekering mogelijk.  Je kunt, in overleg, natuurlijk altijd iemand anders vinden die in je plaats kan gaan.

Kaart niet beschikbaar

Locatie
Optisport Sportcentrum de Holten
Hoornweg 46
9363 EH Marum

Tags:

Reserveringen

0 reserveringen op beschikbare plaatsen.