Van onze verslaggever:

EERSTE CLUBKAMPIOENSCHAP 25 AUGUSTUS 2019

 

Wat is een vereniging zonder een eigen kampioen in hun midden? Een club zonder kampioen ……, en de activiteitencommissie vond dat daar maar eens verandering in moest komen. ’s Ochtends het kampioenschap en ’s avonds een heerlijk barbecue voor alle leden en vrijwilligers.

Zondag 25 augustus was het dan zover. Misschien het omdat het nog zomervakantie is, of omdat men niet goed weet wat er gaat gebeuren, er zijn niet zoveel aanmeldingen voor het kampioenschap. Maar wij zijn enthousiast en geven bij diegene die wel mee doen aan, dat ze dan meer kans hebben om de eerste kampioenen te worden.

Na een bakje koffie/thee vertrekken we met z’n allen naar Jan Dijkzand. Hier zal dan ook het kampioenschap plaats vinden. Jan Dijk vindt het allemaal prachtig en heeft zelfs fietsers die hier wekelijks op zondag hun rondje rijden gewaarschuwd dat het parcours voor een gedeelte wordt afgesloten.

De deelnemers zijn verdeeld in teams van 3 personen (en één team van 2 personen), en gaan met elkaar de strijd aan om kampioen te worden. En wat staat er dan allemaal op het programma? Limbodansen, slakken-slalomrace, opraap-spel, ringsteken en ATB-voetbal.

En dan barst de strijd los. Tijdens het voetbal gaat het er zeer fanatiek aan toe. Sommigen gaan er vol in en deinzen voor niets of niemand terug. Aangezien het behoorlijk warm is, hebben sommigen als snel het zweet op het voorhoofd staan. Het limbodansen gaat iedereen gemakkelijk af, iedereen haalt zelfs de laatste stand! Het ringsteken daarentegen is een stuk moeilijker. Je hebt maar een minuut per ronde en dan moet je ook nog 4 ringen zien te steken. Heb je een ring, dan moet je er ook om denken dat je hem onderweg niet verliest. Ook bij dit spel is iedereen fanatiek en wil alle vier de ringen steken. Bij de slakken-slalomrace is het heel stil, volledig geconcentreerd probeert iedereen hier zo langzaam mogelijk het parcours te volgen. Bij het opraap-spel proberen de teams zoveel mogelijk attributen mee te nemen. Sommigen zijn hierin erg vindingrijk, Petfles in de mond, bril opzetten, spons bij shirt instoppen etc. Daarbij is het ook erg leuk om te zien dat er tussen de teamleden wordt overlegd wie wat meeneemt.

Tussendoor is er een heerlijke lunch waarbij alle deelnemers erg enthousiast zijn over het kampioenschap. Men hoort elkaar uit om op die manier te horen hoeveel punten elk team tot dan heeft behaald. Daarnaast wordt er regelmatig geprobeerd om de scheidsrechters om te kopen. Maar helaas dat lukt niet, de scheidsrechters zijn streng doch rechtvaardig. Na de lunch zijn er nog twee rondes en dan is het kampioenschap voorbij. In de ATBMarum app verschijnen de eerste foto’s al waaronder de teamfoto’s van elk team. Dit levert namelijk ook nog punten op.

Iedereen helpt nog  mee met het opruimen van de materialen en nadat iedereen is vertrokken kan de activiteitencommissie de stand opmaken zodat er ’s avonds bij de BBQ de winnaar bekend kan worden gemaakt. Ook wij gaan snel naar huis, om even op adem te komen, want om 17.00 komt iedereen weer naar de sporthal voor de BBQ, die nog wel klaar gezet moet worden.

Alles staat ruim op tijd klaar en om 17.00 komen de eerste leden. Wanneer de meesten er zijn heetten we iedereen welkom en gaan de BBQ’s aan. Iedereen geniet van het mooie weer, van het lekkere eten en er wordt  nog na gesproken over het kampioenschap. Het is dan ook tijd om de eerste kampioenen van ATB Marum bekend te maken!

 

Vierde plaats     : Johan G., Imke en Margriet. Zij krijgen dan ook de aanmoedigingsprijs.

Derde plaats      : Eddie, Bianca en Henk Jan.

Tweede plaats   : Jelle Wietse en Johan B. Zij winnen tevens de prijs voor de origineelste teamfoto.

Eerste plaats      : Jack, Bas en Jessica Z.  Zij mogen de wisselbeker in ontvangst nemen

Dat een kampioenschap en vooral de uitslag hiervan zoveel te weeg kan brengen bleek wel de uren erna. Regelmatig wilde men nog in protest gaan en vooral bij de winnende teamfoto waren er vraagtekens of dit wel eerlijk was verlopen. Maar ja, twee mannen met de fiets in een te klein wiebelend bootje, daar kon geen andere teamfoto tegenop. De grappen hierover zijn dan ook de hele avond te horen.

De activiteitencommissie kijkt terug op een geslaagd kampioenschap en BBQ.  Heb je dit kampioenschap gemist? Volgend jaar komt er weer een kampioenschap met wederom uitdagende spellen waarbij iedereen kans heeft om te winnen!