Van onze verslaggever;
 Nu zie ik velen van jullie denken: ” Wat heeft de legiorun met atbMarum of mountainbiken te maken? “. Wel….. zoals al jaren het geval, zijn ook dit jaar een paar afgevaardigden van atbMarum naar Grootegast gegaan om mee te helpen bij de Legiorun. Dit met als taak de lopers te begeleiden tijdens hun intensieve inspanning en de weg vrij te maken voor de snelle lopers.
De Legiorun is een hardloopevenement waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar gaat 10% van de opbrengst naar een fietslabyrint voor ouderen. Hiermee kunnen ouderen op een hometrainer, welke vorig jaar is aangeschaft, virtueel door een omgeving fietsen. Er zijn al verschillende routes en met de opbrengst van dit jaar hopen ze een nieuwe virtuele route te realiseren door de omgeving van Grootegast.
Ondanks het feit dat het pas de 4e keer was dat de legiorun werd georganiseerd was de organisatie dik in orde. De 5 afgevaardigden van atbMarum werden hartelijk ontvangen met een tas vol lekkers. Voordat ze aan dit lekkers konden beginnen werd eerst, samen met de organisatieleider, de route verkend. Tako en Bart waren al bekend met de route omdat zij al vaker als begeleider mee hebben gefietst. De route bestond uit 2 lussen van 5 km waardoor je op de 10 km twee verschillende routes liep maar 2 keer langs de start/finish kwam. Voor zowel de lopers al het publiek een leuke bijkomstigheid. Het enige verschil met voorgaande jaren was dat de route de andere kant op ging. Dit zorgde dan bij sommige lopers ook voor enige verwarring.
Na het “infietsen” werden de taken verdeeld onder de fietsers. Tako en Bart fietsten bij de funrun en de 5 km voorop, Yfke en Trienke waren de bezemfiesters en Manuel slingerde tussen de lopers door. Bij de 10 km werd er gewisseld en ging Yfke naar het front. Dit omdat haar man mee liep en zij zodoende hem kon opvangen bij de finish.
Het meeste respect ging uit naar een man uit Roden die, met zijn 83 jarige leeftijd, de 5 km heeft uitgelopen. We hopen natuurlijk allemaal op die leeftijd nog net zo fit te zijn en op de mountainbike nog vele kilometers af te leggen. De enige manier om dat te bereiken is dan ook te blijven trainen en een gezonde levensstijl te hanteren. Maar boven dat alles een positieve instelling en veel plezier in je leven. En dat laatste is juist de reden waarom wij mountainbiken….
Met sportieve groet
Manuel