Oké dan ik ook maar even het toetsenbord mishandelen.

Tijdens de Bartje 200 hoorden we (Susan Henk-Jan , en ikke) dat dit jaar het Bike Festival Assen voor het laatst gehouden wordt, tsja wat zeggen we dan: nu kan het nog volgend jaar niet meer. Terwijl mijn gedachten terug gaan naar vorig jaar bij de laatste rondjes die ik heb gefietst,mezelf voor hield “ ik doe dit niet weer” zeg ik meteen ja op de vraag zullen we dan toch maar meedoen?
Susan geeft ons dezelfde dag nog op, we gaan een klein team vormen en we doen het low-budget. Vorig jaar was over the top qua voorzieningen, dat kunnen we niet weer doen is de gedachte.
Dus wat houdt dat dan in? We gaan onze 4 persoonsbungalowtent gebruiken als zenuwcentrum en we slapen in kleine tentjes op het terrein.
Terwijl de weken voorbij glijden en September plotseling zich aandient, worden we actief…
Henk-Jan roept de Bikefestival App weer tot leven, en dan beginnen de vragen te komen, en wordt er een plan gesmeed, Paula en Joukje gaan ons erdoor slepen met lekkere hapjes en goed eten.

Het team is nog niet compleet, Geertje wil wel meedoen maar alleen als het mooi weer is, en ze wil liever niet ’s nachts fietsen. Het team bestaat nu uit 4 fietsers te weten:

  • Henk-Jan
  • Susan
  • Geertje
  • Johan

Waarschijnlijk komt Joke ook nog maar die moet eerst nog werken.
Op de valreep melden Jan Meijer en Stefan de Jong zich aan, nu hebben we een team van 6 personen.

DSC_2144.JPG

Als we vrijdags aankomen op het festival terrein is het weer niet erg fijn(koud en af en toe wat regen) We zetten de tenten op en zetten alles klaar wat nodig is tijdens de 24-uurs race.
‘S avonds zitten we in de tent en dankzij de kachel is het knus en lekker warm in de tent. Jan en Stefan zijn er ook nog even om spullen te brengen en samen drinken we een paar H-J tjes. Uiteindelijk wordt het tijd om te gaan slapen.
In de nacht vallen er nog wat stevige buien waardoor het er naar uit ziet dat deze keer het ook weer nat gaat worden(niets is minder waar want de mountainbike route is droog en ligt schitterend bij)
Wanneer iedereen gearriveerd is de volgende dag bespreken we de tactiek, Stefan gaat de start doen, daarna fiets ik, vervolgens Geertje, Jan, Susan en als laatste Henk-Jan.
Stefan loopt te stuiteren van de voorpret, tijdens het wachten op de start. Wanneer dan eindelijk de groep wordt weggeschoten gaat Stefan er als een speer vandoor. Na 23 minuten arriveert hij voor de tent en mag ik knallen, 26 minuten later kom ik aan bij de tent waar Geertje klaarstaat en gaat zij voor de eerste keer het rondje fietsen. Zo volgen we elkaar steeds op tot de nacht zich aandient we gaan nu 2 keer fietsen omdat we dan even een poosje tussendoor kunnen slapen. In de nacht is het moeilijker fietsen dan overdag en we worden ook wat moe. Stefan blijft nog steeds snelle rondes(25min) fietsen, maar de rest komt er niet bij.
Gedurende de nacht heeft Jan het gehad en moet bijkomen, Geertje wil eigenlijk ook niet meer fietsen in de nacht maar gaat door omdat de rest dan teveel moet fietsen. Warempel gaat de nacht ook weer voorbij en vroeg in de ochtend is Joke er dan toch, ze staat te trappelen om te fietsen en rijdt 2 rondjes achter elkaar. Susan en Henk-Jan fietsen stug door en Stefan rijdt nu ook weer snellen rondjes. Nadat ik mijn op een na laatste rondje heb gefietst heb ik het ook gehad en Joke mag nog een extra rondje fietsen, omdat ik bijna op ben. Het laatste rondje wordt door Stefan gedaan, alleen klinkt halverwege de bel dus mag hij terug naar de tent, en fietsen we gezamenlijk naar de finish. We gaan onder applaus onder de finishvlag door en na de afsluiting van het festival ruimen we alles op. Terugkijkend op het weekend heb ik het erg gezellig gehad, ook mede door een aantal leden van ATBMarum die even kwamen kijken en aanmoedigen. Maar als je me vraagt wil je volgend jaar weer? Dan weet ik nog niet wat ik ga doen.
Als laatste wil ik iedereen bedanken voor de gezelligheid en de zorgen voor elkaar, maar speciaal Paula en Joukje voor de goede zorgen voor ons Bikefestival-Assen-final-edition-lowbudget-team-ATBmarum.

Johan Greydanus
Meer foto’s staan hier:

 

 

IMG_0103.JPG IMG_0101.JPG