Vandaag stond de 1e“ Green mountain tour” en ook de 13e “Zeuv’mhuuster ATB Veldtoertocht” op de agenda. Een aantal leden gaan voor de “ Green mountain” en een aantal leden gaan voor de “ Zeuv’mhuuster”. Vorig jaar was de “Zeuv’mhuuster” mijn allereerste toertocht. Nu ben ik voor de “ Green mountain” gegaan, en wel met de volgende reden, je mag namelijk de VAM-berg  beklimmen. Leek me wel een leuke uitdaging…..

14040022_1094450980633864_8328687908981817386_n.jpg

Je kon starten tussen 8.00 en 10.00 en de diehards starten dan ook al om 8.00 (Jack en HJ…..). Ik zit nog volledige in de vakantiemodus en samen met Henriëtte starten wij om 9.45. Het voordeel hiervan is dat het heerlijk rustig is op het parcours en al keuvelend beginnen we aan de tocht. Het is een mooi en droog parcours, met een paar  kleine stukken  modder.

 

En dan doemt daar de VAM-berg op. We zien een aantal mtb-‘ers een poging doen om deze berg te beklimmen en sommige moeten al snel afstappen.

We besluiten even op adem te komen, de temperatuur is al aardig opgelopen en het is een beetje benauwd weer. En daar gaan we. Henriëtte strandt al snel omdat ze niet in de goede versnelling zit. Ze rijdt weer naar beneden en start opnieuw. Maar die berg is best pittig, vooral als je de haarspeldbocht in moet draaien. Halverwege de berg moet Henriëtte helaas afstappen. Ik ploeter nog een stukje verder, maar bijna aan het einde van het steilste stuk moet ik toch afstappen. Even overweeg ik ook om weer naar beneden te gaan en het opnieuw te proberen, maar bedenk me dat we nog ruim 30 kilometer moeten fietsen en het zou zonde zijn als ik al mijn krachten hier verspeel.

Green MT-0209.jpg Green MT-0164.jpg Green MT-0163.jpg Green MT-9794.jpg Green MT-9793.jpg

Het laatste stukje naar de top is een eitje en daar is tevens ook de verzorgingspost. Je hebt hier een heel mooi uitzicht.

Na het welverdiende hapje en drankje knallen we met 34 km per uur naar beneden. Dat is toch wel erg gaaf zeg, het is alleen zo jammer dat je zo snel beneden bent…..

 

Henriëtte en ik vervolgen onze weg en hebben het prima naar ons zin. Bij de routesplitsing van de 40 en 55 km besluiten we om de 55 km te gaan doen. Het blijkt dat we de laatste fietsters zijn, want de opruimploeg komt er al aan. Ze beginnen alvast met het opruimen van de lus van de 75 km. Geen probleem hoor,  die waren toch niet van plan om te gaan rijden.

Dit stuk van de route is toch het mooiste gedeelte met veel singletracks en voor we het weten zijn we al bij de laatste verzorgingspost. Hier wist men al dat wij de laatsten waren. Dus genoeg bananen om naar binnen te werken voor het laatste stukje.

 

De laatste 3 km gaat toch niet zo heel erg makkelijk. Het lichaam begint een beetje te protesteren, maar we zetten door. Vlak bij de finish komen we Jack en HJ tegen. Zij zijn al gedouched en hebben zich ook al laten masseren. Dat Jack nog een beetje stijf is, is wel te zien als hij zijn handschoenen laat vallen en hierbij erg moeizaam weer omhoog komt. Maar deze bikkels hebben dan ook de 75 km gedaan.

 

We gaan heerlijk douchen waarbij de handdoeken klaar liggen. Intussen komen Susan en Jan ook binnen van hun 75 km, de toppers.

Op weg naar huis besluiten we dat we wel een heerlijk broodje hebben verdiend, en bij vd Valk in Spier genieten we op het terras van een heerlijke uitsmijter.

 

Een mooie tocht, met heerlijk weer. Volgend jaar maar weer rijden en dan ga ik de top van de VAM-berg in 1x halen!

WhatsApp Image 2016-08-20 at 12.42.02.jpeg WhatsApp Image 2016-08-20 at 14.07.59.jpeg WhatsApp Image 2016-08-20 at 14.57.54.jpeg